"Az, aki arra használja ügyességét és alkotó képzeletét,

hogy meglássa, milyen sokat tud adni száz forintért, ahelyett, hogy azt keresse, milyen keveset tud adni száz forintért, sikerre van ítélve."

Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola

6900, Makó, Szép u. 2-4.
06 62 510 896
titkarsag.galamb@gmail.com
http://www.galamb.mako.hu
https://www.facebook.com/galambmako/

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában lévő, önállóan működő és gazdálkodó intézmény. 1882-es alapítása óta Makó és térségének legmeghatározóbb, legimpozánsabb iskolája. Az iskola falai között képzett mezőgazdasági gépészek 1954 óta az ország legjobb szakemberei közé tartoznak. Ezt nemcsak az országos versenyeken elért eredményeink, hanem az ország legnagyobb mezőgép forgalmazó cégei és mezőgazdasági felsőfokú oktatási intézményei is tanúsítják.

Jelenleg Magyarországon a mezőgazdasági termelés forradalma zajlik. A digitális eszközök és informatikailag támogatott stratégia megjelenik a termelés minden szintjén. A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola ezt a változást felismerve újította meg a szakmai palettáját, felvéve az agrárinformatikai követelményeket a meglévő szakmák tananyagai közé.

Mezőgazdasági gépésztechnikus, mezőgazdasági technikus és élelmiszeripari gépésztechnikus szakgimnazista diákjaink részére az országban egyedülálló plusz lehetőségeket kínálunk. Az iskola nyertes pályázatainak köszönhetően, angol nyelven oktatja az informatikai ismereteket, melyekből tanulóink 10. osztály végén, angol nyelven vizsgázhatnak, hogy megszerezhessék az Európai Unió által is elismert szakképesítést.

A 11. osztálytól pedig, szintén pályázati forrásnak köszönhetően, agrárinformatikai fakultáció keretében sajátíthatják el a precíziós növénytermesztési, -állattenyésztési és gépészeti alapismereteket. Iskolánkban kiépítésre került, a Bay Zoltán Biotechnológiai Intézettel közösen egy laboratórium, ahol diákjaink megtanulhatják a mikroszaporítás, a talajvizsgálat, a szermaradvány meghatározás és a tápanyagvizsgálat alapfogásait.

Élelmiszeripari gépészeink, a laborprogramnak és az agrárinformatikai ismeretek oktatásának köszönhetően a kor legmodernebb ismeretanyagát sajátíthatják el. Mezőgazdasági technikusaink szakmai tanulmányaik zárásaként növényvédelmi szaktechnikusi végzettséget szerezhetnek.

Kertész és dísznövénykertész tanulóink részére a laborprogramon kívül megvalósítjuk a termelési folyamat teljes egészét bemutató gyakorlati képzést. A mikroszaporító laboratóriumban előállított növények kiültetése, kezelése, gondozása után, a megtermelt terményeket értékesíthetik a piacon. Mindezt a Helyi Diák Terméke védjeggyel ellátott folyamat részeként.

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában folyó munka magas minőségét dicséri az a tény is, hogy tanítványaink az ország teljes területéről érkeznek. Jelenleg 45 különböző településről jár hozzánk tanuló, akik közül egyre többen választják Makó város felújított kollégiumát, ahol 2-3 ágyas, külön fürdőszobás szobák várják őket.


MEZŐGAZDASÁGI GÉPÉSZTECHNIKUS, TRAKTOROS JOGOSÍTVÁNY, ÖSZTÖNDÍJ, KERTÉSZ, Galamb József Mezőgazdasági 
			  Szakgimnázium és Szakközépiskola

Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola

Elolvasom

MEZŐGAZDASÁGI GÉPÉSZTECHNIKUS, TRAKTOROS JOGOSÍTVÁNY, ÖSZTÖNDÍJ, KERTÉSZ, Galamb József Mezőgazdasági 
			  Szakgimnázium és Szakközépiskola; ÁLLÓ

Ezekre még szüksége lehet?!