"Az, aki arra használja ügyességét és alkotó képzeletét,

hogy meglássa, milyen sokat tud adni száz forintért, ahelyett, hogy azt keresse, milyen keveset tud adni száz forintért, sikerre van ítélve."

Herbamix Trade Kft.

1144 Budapest, Gvadányi u. 13.
+36 70 31 81 543 (HU)
+36 70 701 06 84 (EN)
herbamix@herbamix.eu

http://www.herbamix.eu
https://www.facebook.com/herbamixtrade/

MI A HERBAMIX™

A HERBAMIX™ egy állatorvos, humán-gyógyszerkutató és biokémikus által folyamatosan fejlesztett, vény- és várakozási idő-mentes, gyógynövények illóolajait és kivonatait tartalmazó állatgyógyászati vitamin termék rendszer.

A HERBAMIX™ termékek újdonsága:

- a humán gyógyászati követelményeknek megfelelő gyógynövény alapanyagok,
- gyógyszerészek által kiszámolt, hatékony gyógynövény-hatóanyag tartalom és
- az ebből fakadó látványos költségcsökkenés:

Kevesebb takarmányból, rövidebb idő alatt, nagyobb vágósúly érhető el, mindezt úgy, hogy a megbetegedések súlyossága, a kiesések száma csökken, így ezekre nem kell költenie az állattartóknak, ezért több pénzük marad egy-egy termelési ciklus végén! *
További hasznos eredmény a húsminőségi paraméterek mérhető javulása is, amit piaci előnyként lehet bevetni a nemzetközi versenyben! **

(* Dr. Erdélyiné Dr. Balla Márta, SZIE Gödöllő, Takarmányozási Tanszék, adjunktus)
(** Prof. Dr. Mézes Miklós, SZIE Gödöllő, Takarmányozási Tanszék, tanszékvezető)

A HERBAMIX™ PROGRAM egyéb probiotikumok, vagy huminsavak, esetleg szerves savak hatását nem befolyásolja negatívan, sőt inkább hozzátesz azokhoz. Gyakori felhasználói tapasztalat azonban, hogy inkább oka fogyottá válik a szerves savak használata, ami szintén költségcsökkentő tényező!

A HERBAMIX™ hivatalos besorolása: takarmány-kiegészítő, a HERBAMIX™ termékek elsősorban a termelési paramétereket javítják, azon belül is leglátványosabban a fajlagos takarmány-felhasználást csökkentik (ami a legnagyobb költségtényező), mivel sok gyógynövény egyben fűszer is.

Csak másodsorban csökkentik az állat-egészségügyi kiadásokat. Mivel sok gyógynövénynek erélyes antioxidáns tulajdonsága van, ezért hatékony szabad-gyök fogók, tehát javítják a sejtek önregeneráló mechanizmusait, következményesen fokozzák az ellenálló-képességet, csökkentik a megbetegedések számát és súlyosságát. Így, mint betegség-megelőző kiegészítőkként számíthatunk rájuk.

Általában a gyógynövényekre jellemző, hogy elsősorban az intenzív hizlalás, a hajtatott felnevelés miatt kialakuló "anyagcsere-kisiklásokat” tudják helyes mederbe terelni, technológiába építetten alkalmazva pedig, helyes mederben tartani, tehát elsősorban szintetikus anyagoktól mentes PREVENCIÓS MEGOLDÁST nyújtanak!

Másodsorban a bennük lévő speciális hatóanyag molekuláikkal (pl.: timol, karvakrol, allicin, borneol, cineol, terpinénol, stb...) képesek bizonyos fertőző betegségekben a kórokozó mikrobák ellen KURATÍV HATÁST is kifejteni! Természetesen a kuratív dózis többszöröse (3x - 10x) a prevenciós adagnak.

Ha a klasszikus gyógykezelést gyógynövényekkel szeretnénk kiegészíteni, akkor öt előnnyel is számolhatunk:

• Sokkal szélesebb antimikrobális spektrummal bírnak, mint az antibiotikumok!
• Nem tud kialakulni rezisztencia!
• Nincsenek mellékhatásaik!
• Nincs élelmezés-egészségügyi várakozási idő!
• Alkalmazásukhoz nem kell állatorvosi recept!

A HERBAMIX™ RENDSZER 12 éves magyarországi felhasználói visszajelzései azt mutatják, hogy a gazdáknak NEM AZ ÁRBEVÉTELÜK NÖVEKSZIK, hanem A KÖLTSÉGEIK CSÖKKENNEK! Hiszen a piac fix árakon veszi át tőlük a vágóérett állatokat, vagy egyéb állati termékeket! Az átvételi árakra nincsenek hatással a HERBAMIX™ termékek.

Összegezve:
A GYÓGYNÖVÉNYES HERBAMIX™ TERMÉKEK
A TERMELÉS GAZDASÁGOSSÁGÁT JAVÍTHATJÁK!

EM PROBIOTYK szuszpenzió (ivóvízbe)

EM PROBIOTYK szuszpenzió (ivóvízbe)
EM BOKASHI premix (takarmányba)

EM® hatékony mikroorganizmus tartalmú kiegészítő takarmánykeverék.

ALKALMAZÁSA:
Az EM PROBIOTYK szarvasmarha, sertés, baromfi és lovak takarmányozására használható. Az EM PROBIOTYK-ot vízzel az EM BOKASHI-t takarmánnyal összekeverve kell az állatoknak adni.

MŰKÖDÉSÉNEK EREDMÉNYEI:
Az állatok természetes ellenálló képességének és erőnlétének növelése. A készítmény prebiotikus és probiotikus hatása révén javítja a teljesítmény paramétereket. A takarmány-összetevők jobb kihasználása révén a mikrobiális mikroflóra és a bél-környezet stabilizálása. Csökkentett stressz. Az ammónia-kibocsátás csökkentése és az alom paramétereinek javítása.

ADAGOLÁS:
SERTÉS: Kocák: 1-2 kg /1 tonna takarmányra (50-100 ml/nap); Malacok: 1-2-kg/ 1 tonna takarmányra (1-2 ml/napos malac); Vágósertés: 1-2 kg/ 1 tonna takarmányra
SZARVASMARHA: Tehenek: naponta 50 -150 ml között; Borjak: naponta 20 - 50 ml között
LOVAK: Felnőtt lovak: naponta 50 - 150 ml között, Csikók: naponta 20 - 50 ml között
BAROMFI: 1l-5l/ 1000l az itatóvízhez. Permetezéses formában történő adagolásnál: 10%-20% oldat
ÉLELMEZÉSÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ: 0
NETTÓ TÉRFOGAT: 20l és 1000l
ÖSSZETÉTEL: Víz, Cukornád melasz,
ADALÉKANYAGOK:Sacharomyces cerevisiae: 3,3x 10 5 CFU/ml IFO 0203, Lactobacillus casei 1 k 2 – 1,95 x 10 7 CFU/ml ATCC 7469, Lactobacillus plantarum 1 k 2 – 1,95 x 10 7 CFU/ml ATCC 8014.

ANALITIKAI ÖSSZETEVŐK:
Nedvességtartalom: 95%; Nyersfehérje 4,4 g / kg; Nyerszsír 0; Nyersrost 0;
Nyershamu 7g/kg; Foszfor 0; Magnézium 190 mg/kg; Kalcium 650 mg/kg; Nátrium 88 mg/kg; Lizin kevesebb mint 0,5 mg/kg; Metionin 0,02 g/kg

TÁROLÁS:
6°C-20°C közötti hőmérsékleten, sötét és száraz helyen tartandó.
A csomagolás felbontását követően a terméket 30 napon belül fel kell használni.
Minőségét megőrzi: 6 hónapig a gyártás dátumától számítva.

MEGJEGYZÉSEK:
A felületen található élesztőpehely okozta fehér lerakódás természetes jelenség és nincs káros hatással a készítmény minőségére.
Használat előtt alaposan össze kell keverni a csomagolás tartalmát.

GYÁRTÓ:
GREENLAND Technologia EM Sp. z o.o.
ENG. szám: α PL 0614002p
Az EM Research Organization Inc. Japán licence alapján lett legyártva
Vonalkód: 5907738935442
IMPORTŐR: SYM-BIO- TECH KFT
8360 Keszthely,Kastély u.10
E.mail:micro@sym-bio.hu
ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYBEN KIZÁRÓLAGOS FORGALMAZÓ:
HERBAMIX TRADE KFT
1144 Budapest, Gvadányi u. 13.
Dr. Senánszky Csaba, ügyvezető +36 70 3181543; herbamix@herbamix.eu

Általános tények a mikroorganizmusokról

Érdekes tény, hogy a mikroorganizmusok Földünk első élőlényei. Annak ellenére, hogy apró lények, a Föld teljes mikroba populáció tömege, összességében nagyobb, mint az összes többi élőlény tömege. A növények és állatok világában szimbiózisok végtelen formáit hozhatják létre. A köztudatban a mikrobák, köztük leginkább a baktériumok negatív szereplőkként vannak feltüntetve, holott éppen ellenkezőleg, a legtöbb mikroba biztonságos vagy semleges az emberre nézve, sokuk pedig kifejezetten hasznos feladatot lát el. A talaj és a növények egészsége szorosan kapcsolódik a mikrobiális aktivitáshoz.

Fontos megjegyezni, hogy a hagyományos mezőgazdaság, a rovarirtók és műtrágyák, a patogének szaporodását (káros gombák és baktériumok) serkenthetik, és általánosságban csökkentik a hasznos mikrobák számát! A pazarló antibiotikum felhasználás pedig, gyorsítja és szélesíti a bakteriális rezisztencia kialakulását!

Az ökológiai gazdálkodásban a mikroflóra általános aktivitása a legtöbb esetben magasabb, mint a hagyományos gazdálkodásban, de a valóban hasznos mikrobák nem mindig tudnak dominálni!

Termékeink hasznosak és hatékonyak lehetnek a mezőgazdasági nagyüzemekhez szorosan kapcsolódó, kártékony, semleges és hasznos mikrobák kezelésében egyaránt!

EM PROBIOTIK

Technológiánk három fő mikroorganizmus-csoport együttműködésén alapul:
1. Lactobacillus
2. Élesztő
3. Fototróp mikrobák
A Lactobacillusok tejsavat termelnek, amellyel savanyúvá teszik a környezetüket (béltartalom), melyet a legtöbb patogén baktérium nem tolerál. Ugyanezt a tejsavat a hasznos bélflóra egyedei tápanyagforrásként használják, így tartva fenn a stabil bélflóra közösséget.

Az Élesztők az állati anyagcsere folyamatokban nélkülözhetetlen vitaminokat képesek előállítani, továbbá a béltartalom hatékonyabb feltárásához elengedhetetlen erjedéses folyamatokat generálnak, ezzel is fokozva a felszívódni képes tápanyagok mennyiségét, így javítva az állatok téteményképességét (testtömeg-gyarapodás, tojástermelés, tejtermelés, stb…).

A Fototróp mikrobák a fény energiáját képesek kémiai energiává átalakítani, ezzel tartva fenn a hasznos flóra sok összetevős közösségét.

E három fajt specifikus fajok és baktériumok egészítik ki, amelyek konkrét feladatokat látnak el, például Azotobacter vagy Aspergillus és Sugárgombák (Actinomycaetes).

Az Azotobacter képes a légköri N-t megkötni, valamint természetes baktérium-gátló anyagot állíthat elő, amellyel visszaszorítja a kórokozó mikrobák aktivitását. Az Aspergillus pedig, anyagcsere termékeivel a hasznos flóra egyedeit támogatja. A Sugárgombák patogén mikrobákat gátló anyagokat termelnek, amellyel megvédik a hasznos flóra tagjait.

Az EM PROBIOTIK tradicionális távol-keleti módszereket ötvöz modern mikrobiológiai megoldásokkal, melyet az okinavai egyetem mikrobiológus professzora, Teruo Higa tett világhírűvé az EM-termékcsalád széleskörű elterjesztésével.

Állattenyésztés

A mai modern állattartási technológiák lényege az iparszerű tartás, melynek egyrészről gazdaságossági szempontjai, másrészről járványvédelmi előnyei is vannak. A nagy tömegben tartott állatállományok intenzív kiszolgálása viszont felvet olyan problémákat, mint stresszhatás, szaghatás, nehezen fenntartható jó környezeti higiénia, csökkent ellenálló-képesség, betegségek súlyosabb lefolyásának lehetősége, takarmányok minőségére való nagyobb érzékenység, egyre bonyolultabb és pontosabb kiegészítő anyagokra való igény.

Ezen problémák kiküszöbölésére bizonyos esetekben antibiotikumokat és fertőtlenítőszereket használhatunk, melyek új problémákat generálnak. Egyrészről kialakulhat ezen vegyszerek túlzott, pazarló használata, másrészről a csíramentesítés elve bukásra van ítélve, mert a mikrobák alkalmazkodóképessége korlátlan. REZISZTENCIA!

Az EM PROBIOTIK egy olyan új elv szerint közelíti meg a problémát, amelynek vezérgondolata a kórokozók kiszorítása az állatok környezetéből. Az EM PROBIOTIK rendszerszerű használatával kialakítható egy új, a felhasználó által irányított mikrobiológiai környezet, melyben azok a biokémiai folyamatok uralkodnak, amelyek kedvezőtlenek a patogének számára.

Az EM PROBIOTIK további előnyei:

• Csökkenti a szaghatást és a legyek számát.
• Lebontja a hígtrágya iszapfrakcióját.
• Csökkenti a stresszt.
• Növeli a téteményképességet (a fajlagos takarmány-felhasználás és a kiesési arány csökkentésével).
• Javítja az állati termékek minőségét (hús, tej, tojás).
• Lehetőséget ad a felhasználandó antibiotikumok és fertőtlenítőszerek mennyiségének csökkentésére. => KÖLTSÉGCSÖKKENTÉS

Az EM PROBIOTIK a szaghatást úgy képes csökkenteni, hogy hasznos mikrobái természetes módon és folyamatosan alacsonyan tartják a trágya pH-ját. Ennek következményeként az ammonifikáló és rothasztó mikrobák élettevékenysége ellehetetlenül, akár teljes mértékben ki is szorulnak a környezetből. A rothasztó folyamatok hatására felszabaduló bűzös gázok és az ammónia keletkezése akár meg is szűnhet. Nem mellesleg az EM PROBIOTIK által kialakított erjesztő mikrobiológiai miliőben a légylárvák sem képesek kifejlődni.

Az EM PROBIOTIK domináns törzse a Lactobacillus plantarum képes nem csak aerob, hanem anaerob körülmények között is szerves anyagot tejsavvá fermentálni. A trágya iszapfrakciója (üledéke) számára ideális táplálékforrás. A hígtrágya üledékesedése megelőzhető a termék rendszeres használatával. Elsősorban ajánlott a termék hideg ködgenerátorral való rendszeres kijuttatása (átlagosan 10 naponként, 1 dl-t 10-szeresére hígítva, 100 m2-re számolva). A termék háti permetezővel is kijuttatható (1 litert 10-szeresére hígítva, 100 m2-re). Ha már az üledéksziget kialakult, a termék töményen, közvetlenül is beleönthető a lagúnába, 1-3 dl EM PROBIOTIK / 1 m3 hígtrágya arányban. Nem mellesleg az így kezelt hígtrágya szántóföldön hasznosítható N-tartalma magasabb, mint a nem kezelt hígtrágyáé. Ennek következtében a növénytermesztés számára N-hatóanyagban gazdagabb hígtrágya adható át, így a szántóföldre kevesebb N-tartalmú műtrágya szükséges. Az e célból felhasznált EM PROBIOTIK ára ötöde annyi, mint a hígtrágyában benntartott hasznos N-hatóanyag értéke.

További előny még, hogy az EM PROBIOTIK -kal kezelt hígtrágya hatékony mikroorganizmusai tovább folytathatják hasznos tevékenységüket a szántóföldön is, így javítva a talaj mikrobiológiai, kémiai és szerkezeti paramétereit. Az így megvalósuló talajjavítás könnyen mérhető költségcsökkentést generál (talajművelési-, növényvédelmi-, tápanyag utánpótlási-költségek), továbbá javítja a növénytermesztés termelés-biztonságát (mennyiség, minőség, stressztűrés).

A legyek számának és a kellemetlen szagoknak csökkenése már két nagyon fontos stressz-faktort csökkent, ezen kívül a patogének visszaszorításával csökken a fertőzéses nyomás.

Az EM PROBIOTIK hasznos mikrobái segítenek egy olyan környezet kialakulásához a bélben, amelyben fokozódik a tápanyagok feltárása és felszívódása, így adva meg a lehetőséget a kevesebb fajlagos takarmány-felhasználásra és a jobb testtömeg-gyarapodásra.

Az EM PROBIOTIK rendszerszerű használatával az állatok általános egészségügyi állapota javul. Az egészséges állat egészséges húst, tejet, tojást termel.

Az EM PROBIOTIK nem megöli a kórokozókat, hanem kiszorítja őket, illetve kedvezőtlen környezetet teremt számukra. Az EM PROBIOTIK rendszerszerű használatával kialakuló erjesztő mikrobiológiai miliőben a gyógyszer-rezisztens patogének száma is fokozatosan csökken, ami megteremti a lehetőségét a fertőtlenítőszerek és az antibiotikumok mennyiségének a csökkentéséhez. A mikrobiológiai környezeten belül a fokozatosan dominanciára jutó erjedéses biokémiai folyamatok sokkal erélyesebben hatnak a patogén csírákra, mint az antibiotikumok által képviselt „vegyi hadviselés”.

POPULÁCIÓDINAMIKAI VÁLTÁS: Az EM PROBIOTIK speciális mikrobái által kialakított környezet olyan sok ponton változtatja meg az életkörülményeket, amelyeket a patogének egy egyszerű mutációval már nem tudnak kivédeni. Így bizonyos baktérium fajok teljesen eltűnnek az istálló mikroflórájából, helyüket a készítmény mikrobái és az általuk támogatott hasznos mikrobák foglalhatják el.

Az EM PROBIOTIK egy évmilliárdok alatt kiszelektálódott, nagy alkalmazkodó képességű, természetes törzsek speciális, nagy tudományos igényességgel összeállított kombinációja, ami az istálló - fertőtlenítőszerekkel és antibiotikumokkal szűk diverzitásúvá (faj szegény) és sérülékennyé (patogének felszaporodása) tett - mikrobiológiai környezetét képes ismét faj gazdaggá, stabillá és természetessé alakítani. Ez a stabil, széles diverzitású, természetes mikrobiológiai környezet a záloga a javuló termelésbiztonságnak.

Az EM PROBIOTIK a fenntartható mezőgazdaság könnyen integrálható eszköze. Nem igényel speciális gépeket, technológiákat, beruházásokat.

FORGALMAZOTT TERMÉKEK:
• EM PROBIOTIK szuszpenzió 20 liter (nettó: 40.000.- Ft)
Megjegyzés: Itatásra, illetve istállóban szétpermetezésre és trágyacsatornába beöntve.

• EM BOKASHI PROBIOTIK premix 10 kg (nettó: 20.000.- Ft)
Megjegyzés: Takarmányba bekeverésre.

• EM CARBON BOKASHI premix 10 kg (nettó: 25.000.- Ft)
Megjegyzés: Takarmányba bekeverésre, toxinkötővel kombinálva.


Herbamix Trade Kft. - Vitaminokat és gyógynövények illóolajait tartalmazó folyékony kiegészítő takarmányok

Herbamix Trade Kft.

Elolvasom

Herbamix Trade Kft. - Vitaminokat és gyógynövények illóolajait tartalmazó folyékony kiegészítő takarmányok
Herbamix Trade Kft. - Vitaminokat és gyógynövények illóolajait tartalmazó folyékony kiegészítő takarmányok

Ezekre még szüksége lehet?!