"Az, aki arra használja ügyességét és alkotó képzeletét,

hogy meglássa, milyen sokat tud adni száz forintért, ahelyett, hogy azt keresse, milyen keveset tud adni száz forintért, sikerre van ítélve."

Limagrain Magyarország

http://www.lgseeds.hu

Hydraneo® TERMŐHELYRE SZABOTT DIGITÁLIS ALKALMAZÁS AZ ASZÁLYKEZELÉSHEZ

A szárazság az európai kukorica vetésterület több, mint 70% -át érinti. Mivel Magyarországon a kukorica termesztés szinte kizárólag öntözés nélkül történik, nagy mértékben ki vagyunk szolgáltatva az időjárás hatásainak és a talajok vízszolgáltató képességének. A száraz évek előfordulása és az aszály, hazánk éghajlatának rendszeresen ismétlődő tulajdonsága.

Az LG VISION Hydraneo® az aszály okozta stresszhatások csökkentésének újszerű megközelítése.

A szárazság hatásainak csökkentésére a hibrid választás fontos, bár nem az egyetlen lehetőség. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a termesztés technológia többi elemét sem.

A Limagrain által fejlesztett program széleskörű, helyspecifikus aszálykockázat elemzést végez. A termesztési körzet időjárási jellemzői mellett, figyelembe veszi a kiválasztott tábla talajának tulajdonságait, és az alkalmazott agrotechnikát.

Az LG VISION Hydraneo® alkalmazás kiszámítja az aszály kockázat mértékét.
Az elmúlt 25 év meteorológiai adatinak felhasználásával, értékeli a kukorica kritikus fejlődési fázisaiban előforduló stressz gyakoriságát és intenzitását, a talajadottságok és a termesztéstechnológia függvényében.

Az elemzés eredményének ismeretében, termőhely helyspecifikus agronómiai javaslatokat tehetünk melyekkel csökkenthető a termesztés kockázata száraz évjáratokban.

A helyspecifikus hibrid ajánlás alapja
Kiterjedt kísérleti hálózatunkban, Európa szerte több éven keresztül teszteljük a hibridjeinket különböző időjárási körülmények között. Saját fejlesztésű, szabadalmaztatott statisztikai módszerünkkel értékeljük szárazságtűrésüket.

A szárazságtűrés és a terméshozam értékelés modellje

Forrás: Limagrain Europe, Termékfejlesztés

A jelzéssel ellátott hibridek közös jellemzői:
• Nagy termőképesség kedvező körülmények között
• Jó szárazságtűrés
• Kiváló termésstabilitás
Kereskedelmi képviselő kollégáink segítséget nyújtanak az Ön területeit érintő aszálykockázat értékelésében és a helyi adottságoknak legjobban megfelelő hibridek kiválasztásában


Hydraneo® TERMŐHELYRE SZABOTT DIGITÁLIS ALKALMAZÁS AZ ASZÁLYKEZELÉSHEZ

Limagrain Magyarország

Elolvasom

Ezekre még szüksége lehet?!