"Az, aki arra használja ügyességét és alkotó képzeletét,

hogy meglássa, milyen sokat tud adni száz forintért, ahelyett, hogy azt keresse, milyen keveset tud adni száz forintért, sikerre van ítélve."

LIMOUSIN AZ “IDEÁLIS FAJTA”

1134 Bp., Lőportár utca 16.
+36 1 412 5098
info@limousin.hu
www.limousin.hu
https://www.facebook.com/LimousinEsBlondeDAquitaineTenyesztokEgyesulete/

LIMOUSIN AZ “IDEÁLIS FAJTA”

Igénytelen, időjárással szemben ellenálló
A limousin szarvasmarha ellenálló a hideggel
szemben, mert Franciaország középhegyvidékéről származik. A telet jól viseli, ezért a ridegtartáshoz kitűnően alkalmazkodik.

Egyszerű tartástechnológiát igényel
A limousin fajta nem igényel különösen igényes tartási komplexumot, extenzív fajta. Télen is bőségesen elég a fallal 2 oldalról alátámasztott féltetős építmény, ám még hóesés esetén is ritkán tartózkodik az épületben. Száraz fekvőhely azonban fontos, különösen a nedves időben.

Minden korcsoportban jól értékesíthető
A fajta hízóalapanyag értékesítésnek fő időpontja a téli hónapokra esik, amikor elmondható, hogy ez a fajta a piacon az egyik legkeresettebb portéka, minden korcsoportban jól értékesíthető.

Ideális fajta, mely teljes mértékben megfelel a XXI. század elvárásainak!

Kiváló szaporasági mutatók
A limousin tehenek 98 %-a könnyű elléssel, segítség nélkül hozza világra borját. Ez kulcsfontosságú az extenzív, legelőntartás időszakában. A borjak életképesek, jó vitalitásúak, fürgék, mozgékonyak, élelmesek, mely leginkább a „minél több tej - érzés” furmányos megoldásainak tükrében látható.

Kiváló szaporasági mutatók
A limousin tehenek jó anyák. Nemcsak gondoskodnak utódaikról, hanem védelmezik is azokat. A megszületett borjakat nem hagyják magukra, hamar táplálni kezdik, minek hatására a pár napos állatok azonnal fejlődésnek indulnak. Ez azt eredményezi, hogy a borjak már a szoptatás időszakában is gyorsan fejlődnek és rendkívül szép formákat mutatnak.

Jó ellőképesség
Mivel a limousin extenzív fajta, ezért számára optimális a minél hosszabb legelőn tartás. A természetes környezet okozta jótékony hatást a tehenek meghálálják. A legelőn tartott tanya kiválóan neveli borját, sőt, hamar újra vemhesül. A legelőn tartott tenyészbikák fertilitása is kifogástalan ennél a fajtánál.


TENYÉSZBIKA, szarvasmarha, borjú, LIMOUSIN AZ “IDEÁLIS FAJTA” 2018.08.30.; álló

LIMOUSIN AZ “IDEÁLIS FAJTA”

Elolvasom

TENYÉSZBIKA, szarvasmarha, borjú, LIMOUSIN AZ “IDEÁLIS FAJTA” 2018.08.30.; álló

Ezekre még szüksége lehet?!