"Az, aki arra használja ügyességét és alkotó képzeletét,

hogy meglássa, milyen sokat tud adni száz forintért, ahelyett, hogy azt keresse, milyen keveset tud adni száz forintért, sikerre van ítélve."

RAGT Vetőmag Kft.

www.duokukorica.hu
www.ragt-vetomag.hu
https://www.facebook.com/ragt.vetomagkft

1919– 2019 100 év a mezőgazdaságban

Az ember életében 100 évet megérni keveseknek sikerül. Cég életében a 100 év kihívások tömegét hozta ami hatásos választ kívánt a felvetődő problémákra. Az elmúlt évszázad a társadalomban, a környezetünkben számtalan változást hozott. Ezekre a kihívásokra – mint mindenki más - az RAGT is igyekezett megfelelni a lehetőségei maximális kihasználásával. Az éves forgalmának 15%-át fejlesztésre fordítja. Évente 26 faj 200 új fajtájával jelenik meg a piacon.

A RAGT sikere nem valósulhatna meg a termelők sikere nélkül, akik évről -évre bizalmat szavaznak a kipróbált fajtáknak illetve beemelik az új, még köztermesztésben eddig nem ismert hibrideket portfóliójukba. A Phileaxx neve - amely 2010-ben a TOP 20 FAO 300 éréscsoportjában az első lett - bevésődött a termelők memóriájába. Évente újabbnál újabb hibridek jelennek meg minden éréscsoportban. A klímaváltozás kihívására válaszul az RAGT éveken keresztül vizsgálja a hibridjei aszálytűrését, és a vizsgán átment hibrideket stressztűrő hibridként ajánljuk a termelőknek. A nehezen irtható egyszíkű gyomok is nagy kihívás elé állítanak sok kukorica termelőt. Számukra ajánlja az RAGT DUO kukoricáit, mely minden éréscsoportban elérhető. A nehezen írtható egyszíkű gyomokat erre szelektált, nem génmódosított hibrid és a Focus Ultra® gyomírtó szer a Duo System® technológia segítségével kordában tudja tartani. Így nem kell a kukoricatermesztésről lemondani az ígyen problémás helyeken sem. A még oly félelmetesen hangzó fenyércirokkal is elbánik, legyen az akár magról kelő vagy rizómás. A DUO SYSTEM® technológia a rezisztens egyszíkűekre is megoldást jelent. További informácó: duokukorica.hu

A RAGT évente indít termelői versenyt ahol a sikeres termelésen túl értékes díjakat is lehet nyerni. Két legyet egy csapásra –a közmondással élve. Hibrid ajánlatunk a teljes magyarországi érésidő tartományt felöleli. Extenzív és intenzív körülmények között is bizonyitottak az adott helyre ajánlott hibridek. Siló és biomassza ajánlatot is tudunk adni. Hibridjeink kiválasztásának szempontja a termőképességen és évjárati stbilitáson túl az aszálytűrés, a betegségekkel (elsősorban Fuzáriummal) szembeni ellenálló-képesség, a jó szárszilárdság és a jó vízleadó képesség. A gyors vízleadás csökkenti a szárítás költségét, így több marad a zsebben.

A napraforgóban is jelentős piaci résszel vagyunk jelen. Gyomírthatóság szempontjából a hagyományos és a Clearfield technológia mellett termékskálánk kiegészült a Clearfield Pluszos hibridekkel is. Linolsavas napraforgóban jól kipróbált hibridjeink mellett évente jelenünk meg új anyagokkal. Jelentős résztvevői vagyunk a magas olajsavas napraforgó piacnak is a sokak által ismert és kedvelt Mooglli HO CL, az újabb RGT Absollute HO CL és RGT Vollcano HO CLP hibrideknek köszönhetően. Napraforgó genetikánkra jellemző a magas olajtartalom, ami plusz bonifikációt jelent, s így még több bevételt.

A cirkot sokan a” jövő kukoricájának” tartják. A származásának köszönhetően jobban tolerálja az aszály okozta hőstresszt, nagyobb a termésbiztonsága, később vethető a meleg igénye miatt, nem kárositja a kukorica bogár, nem igényel pótlólagos beruházást, mert hagyományos kukorica és napraforgó gépekkel a termesztése megoldható. Beltartalmát magasabb fehérjetartalom és ma már teljes tanninmentesség jellemzi, így jól keverhető a takarmányba baromfi és sertés esetében is. A szemes cirok palettánkon az igen jó beltartalmú fehér és vörös szemszínű fajták egyaránt megtalálhatók. Siló cirkaink is magas beltartalmi értékkel bírnak, és az égig érnek. A biogáz biomasszájához is tudunk ajánlani kiváló cirok hibridet.

Másik jelentős olajos növényünk a káposztarepce. Mindegyik repce jellemzője a kvantitatív rezisztencia a Phoma ellen. Az RAGT megalkotta a hatékony hibrideket, amelyek a kereskedelmi olaj szabvány feletti olajtartalmat, s így plusz jövedelmet jelent a termelőnek. Hibridjeink megdőlésre és pergésre sem hajlamosak. Intenzív és kevésbé intenzív termelők is találnak kínálatunkban az elvárásuknak megfelelő hibridet. A nemesítés során különös figyelmet fordítunk arra, hogy mindegyik hibrid megfeleljen a jó télállóság és a korai vethetőség kritériumának. Érthető, hogy rövid idő alatt 20.000 ha fölé nőtt a hibridjeinkkel elvetett terület Magyarországon.

A RAGT szójafajták a legmagasabb termőképességűek között vannak az igen-koraitól a közép-későiig minden érésidőben. A szójáinkat licenszpartnereinken keresztül lehet beszerezni.

Kalászosok között őszi búza, tavaszi árpa, tritikalé és durum búza esetében is Európa piacvezető fajtáit kínáljuk licenszpartnereinken keresztül. Europában az hagyományos őszi búzából a legnagyobb területen vetett fajta az RGT Reform, tavaszi árpából pedig az RGT Planet. Mindkét piacvezető elérhető a magyar piacon is.

A RAGT-val kapcsolatos információk az interneten keresztül is elérhetők. Facebook oldalunk az aktualításokkal segíti a termékek megismertetését. Fajtaismertetőinket megtalálja honlapunkon. Ugyanitt a területen dolgozó tanácsadó kollegák elérhetősége is látható. Az ÖN közelében is talál RAGT munkatársat! Keresse, kérje a segítségét, amennyiben kérése van. Felmerülő problémája megoldásában segítséget nyújthat továbbá a MyRAGT 1.0 applikáció is, mely ingyenesen letölthető mind az android, mind az IOS rendszerre.

100 évvel ezelőtt az alapítók bölcsességét dicséri az elhatározásuk az összefogásra. Közösen kerestek megoldásokat és tovább léptek mindig magasabbra téve a képzeletbeli lécet, ami ezermagtömegben, olajban, fajsúlyban, betegségellenállóságban, stressztűrésben, állóképességben, növekedési erélyben stb.jelentkezett.

100 után jön a 101 és így tovább, de az következő 100 évben is a RAGT-A másik út a sikerhez! - Berczi Gábor - értékesítés támogató


a RAGT-A másik út a sikerhez!

RAGT Vetőmag Kft.

Elolvasom

a RAGT-A másik út a sikerhez!
a RAGT-A másik út a sikerhez!

Ezekre még szüksége lehet?!