"Az, aki arra használja ügyességét és alkotó képzeletét,

hogy meglássa, milyen sokat tud adni száz forintért, ahelyett, hogy azt keresse, milyen keveset tud adni száz forintért, sikerre van ítélve."

Holstein Genetika Kft. szakszerű összefoglalója a Tőgyfertőtlenítőkről

A tőgygyulladás soktényezős betegség, azonban az ellene szükséges hatékony védekezési program elemeit a tudomány és a gyakorlat már tisztázta. A hangsúly a megelőzésen van, amelyet komfortos, száraz, tiszta, minél stresszmentesebb környezettel, szakszerű és pontos fejéssel, hatékony bimbófertőtlenítéssel, szárazraállításkor tőgynegyedenkénti antibiotikumos kezeléssel, a fejőberendezés rendszeres ellenőrzésével és karbantartásával, továbbá a fertőzött (magas sejtszámú, illetve Staphylococcus-os) tehenek elkülönítésével szolgálunk.

A PREGOLD fejés előtti fertőtlenítő használata kiiktatja a bimbók mosással történő előkészítését a fejésre. Gyors hatásmechanizmusa révén 15-30 másodperc alatt az összes ismert kórokozót elpusztítja. Nagymértékben csökkenti a tejbe kerülő szaporodóképes baktériumok mennyiségét, azaz az árútej induló csíraszámát. Páramentes egészséges munkakörülményeket tesz lehetővé a fejőházban. Természetes hatóanyagainál fogva nem képez káros maradékanyagot a tejben.

Az UDDERGOLD PLATINUM fejés utáni fertőtlenítő. Gyorsan elpusztít minden tőgyfertőző mikroorganizmust (baktérium, vírus, gomba) a bimbó felületén. Levegőáteresztő barrier köpenyt von a bimbóvég köré egészen a következő fejésig, s másodlagos csíraölő rétege 12 órán keresztül hatékony. Géles dugóval "lepecsételi" a bimbócsatornát, ezáltal elzárja a fertőzések útját. Természetazonos hatóanyagánál fogva nem képez káros maradékanyagot a tejben. A bőrtápláló anyagai révén védi, ápolja, gyógyítja a bimbó hámját és a dolgozók kezét.

A 4XLA egyesíti magában az Uddergold Platinum és a Pregold hatékonyságát és kiváló tulajdonságait. Fejés előtti és fejés utánni bimbófertőtlenítésre egyaránt használható. Kiemelten magas arányú bőrtápláló és regeneráló hatóanyagainál fogva bőrkondícionáló képessége páratlan. Hideg, szeles évszakban használata különösen ajánlott. Mégis a legnagyobb, tudományos alapon is közzétett érv mellette, az ún. bimbóvégi hiperkeratózis (kóros szövetszaporulat) elleni kiemelkedő hatás. A 4XLA hatásos a megelőzésében és a kezelésében egyaránt.

Tőgyfertőtlenítőink az úgynevezett ASC-technológiát használják. Ez a szerves sav és nátrium-klorit egymásra hatásán alapul. Működési mechanizmusának lényege, hogy szétrombolja a káros mikroorganizmusok szerkezetét, egészen az aminosavak szintjéig, így ellene rezisztencia nem alakulhat ki! Az állati sejtet ugyanakkor nem bántja. A fejéssel terjedő és a környezeti baktériumok, a mikro plazmák, vírusok és gombák teljes köre ellen működik, s a csírapusztító hatást 10-20 másodpercen belül kifejti (szemben a jód 30-60 másodperces igényével). A kiindulási anyagok (szerves savak, konyhasó) és a bomlástermékek teljes mértékben környezetazonosak.

Az Amerikai Nemzeti Masztitisz Tanács (NMC) több mint 40 éve ad nonprofit szervezetként fórumául a minőségi tejtermelés kutatásával, az eredmények gyakorlatba történő átültetésével foglalkozó szakembereknek a világ valamennyi tájáról. Feladatai közé tartozik különböző protokollok kifejlesztése, azok működésének nyomonkövetése, Ezek között találjuk a tőgyfertőtlenítők hatékonyságvizsgálatának többlépcsős rendszerét.

Ma egy biztonságra és költségei megtésülésére törekvő gazda csak olyan készítményt használ, amely rendelkezik az NMC által fontosnak tartott vizsgálati eredményekkel, ismérvekkel (termékeink minden tesztben kimagaslóan szerepeltek). Utóbbiak a laboratóriumi, az üzemi kísérleti és a széleskörű üzemi felhasználói adatokat egyránt magukban foglalják, s vonatkoznak a szer aktivitására (koncentráció, hatásidő), hatássprektumára, hatásmechanizmusára (tisztítás, csíraölés, lezárás), kompatibilitására (a hatóanyagot ne kössék le a szennyeződések) és az esetleges szermaradványokra, illetve természetkárosításra.


Holstein Genetika Kft. előfürösztők, utófürösztők

Holstein Genetika Kft. előfürösztők, utófürösztők

Holstein Genetika Kft. előfürösztők, utófürösztők

Holstein Genetika Kft. előfürösztők, utófürösztők

Holstein Genetika Kft. előfürösztők, utófürösztők

Holstein Genetika Kft. előfürösztők, utófürösztők

Holstein Genetika Kft. előfürösztők, utófürösztők

Holstein Genetika Kft. előfürösztők, utófürösztők

Holstein Genetika Kft. előfürösztők, utófürösztők

Holstein Genetika Kft. előfürösztők, utófürösztők

Ezekre még szüksége lehet?!